Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebærBunnen:

140 g grahamkjeks
80 g smeltet smør

Fyllet:

500 g kremost, romtemperert
200 g brunt sukker
4 egg, romtempererte
1 dl rømme, romtemperert
2 ss hvetemel
1 ss revet økologisk sitronskall
2 ts vaniljeekstrakt
2 dl bringebær

Ostekake med bringebær:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 16 cm stor springform med smør, og kle bunnen og sidene med et dobbelt lag aluminiumsfolie. Knus kjeksen i en food processor og tilsett det smeltede smøret. Press kjekssmulene jevnt ned i formen og opplangs sidene. Dekk til formen og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Visp kremost, sukker, hvetemel og sitronskall sammen til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Tilsett vanilje, og deretter egg, et om gangen, og visp videre på lav varme til eggene er godt innarbeidet. Tilsett rømmen og visp den inn.

Hell fyllet i springformen, og sett den i en større form eller i en langpanne. Hell kokende vann i den større formen, slik at det dekker halveis opp på den minste formen. Stek i 45 minutter, og reduser deretter temperaturen til 160 grader og stek videre i 30 minutter. Dekk ostekaken med bakepapir hvis det ser ut til at den er i ferd med å bli brun på toppen. Slå av ovnen, men la ostekaken stå i ovnen i 30 minutter med døren åpen. Ta ostekaken ut og la den avkjøles helt før du setter den i kjøleskapet. Kaken bør helst stå i 4-5 timer, gjerne over natten. Pynt ostekaken med bringebær og dryss med siktet melis om ønskelig.

Har du en kommende anledning som skal feires? Da kan vi trygt anbefale ostekake med bringebær!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

BROWNIES

BrowniesOppskrift brownies i langpanne ca 30 x 20 cm

200 g kokesjokolade, gjerne mørk
230 g smør
130 g hvetemel
400 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 egg

Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme til det er helt smeltet, tilsett sukkeret og bland godt. Rør inn et og et egg om gangen i sjokolade/smørblandingen. Rør ca ½ minutt etter hvert egg. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker og rør dette godt sammen. Tøm røren i en liten bakepapirkledd langpanne på ca 30 x 20 cm, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter. Browniesne skal være litt seige i midten og sprø på toppen. Denne oppskriften egner seg godt til å fryse, men disse er så gode så vi tviler på at det blir noen igjen å fryse …

Pynt gjerne med litt melis.

Dette er kanskje verdens beste browniesoppskrift!

GULROTKAKE MED VALNØTTER OG MARENGSKREM

Gulrotkake med marengskrem oppskriftGulrotkake oppskrift

400 g gulrøtter
3 egg, romtempererte
3 1/2 dl brunt sukker
150 g mykt smør
1 dl helmelk
1 1/2 ts vaniljesukker
4 1/2 dl hvetemel
150 g hakkede valnøtter
1 ts natron
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær

Forvarm ovnen til 175° og smør to 18 cm store springformer. Visp egg, sukker, smør, melk og vaniljesukker sammen i en bolle, og tilsett deretter de raspede gulrøttene. I en annen bolle blander du melet, valnøttene, natron, bakepulver, salt og krydder sammen. Hell melblandingen i gulrotblandingen og rør til det hele er godt blandet. Fordel røren i springformene og stek i 25-35 minutter. (Sjekk ev. med en tannpirker om den er ferdig) La kakene avkjøles før du deler hver bunn i to på langs.

Marengskrem oppskrift til gulrotkaken:

4 eggehviter, romtempererte
2,5 dl smør, romtemperert
1,5 dl sukker
1 krm salt (1/5 ts)
1 ss vaniljesukker

Ha eggehviter, sukker og salt i en stålbolle og plasser den over en kjele småkokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Visp for hånd til blandingen tykner og sukkeret er oppløst. (Blandingen skal være varm og glatt når du gnir den mellom fingertuppene)

Ta bollen av kjelen og pisk videre med miksmaster, start med laveste hastighet og øk gradvis til middels til det former seg stive topper. La miksmasteren fortsette å gå til kremen er helt avkjølt, ca. 10 minutter.

Senk hastigheten og tilsett smøret, en ss om gangen, slik at det blander seg skikkelig mellom hver omgang. Deretter tilsetter du vaniljesukkeret og pisker rolig i ca. 2 minutter til alle luftboblene er borte.

Fordel kremen mellom lagene og ev. på toppen av kaken, pynt gulrotkaken med valnøtter.

Red. Ostekake med bringebær