Sølekaker med mandarin
Oppskrift
Glasur:
200 ml kremfløte
100 ml melk
100 g mørk sjokolade
2 eggeplommer
30 g sukker
Revet skall av to mandariner
1 ts appelsinlikør
Sølekaker:
230 g sukker
100 g mørk sjokolade
2 eggeplommer + 2 eggehviter
2 mandariner
60 g kakao
40 g mel
Start med å lage glasuren. Varm opp fløte og melk til kokepunktet i en liten kasserolle. Eggeplommene piskes sammen med sukkeret og vendes forsiktig inn i melkeblandingen, før du tilsetter sjokoladen i små biter. Rør om på svak varme til sjokoladen har løst seg opp, og la det småkoke i ca. syv minutter til blandingen tykner. Rør godt, ha i likør og sett i kjøleskapet natten over .
Sølekaker med mandarin:
Skrell og legg mandarinbåtene i en kasserolle og la det koke på svak varme med 50 g sukker i ca. 15 minutter. Bland inn 130 g sukker og smeltet sjokolade (smelt i vannbad). Rør dette godt sammen før du tilsetter eggeplommer, kakao og mel. Pisk så eggehvitene med 50 g sukker før du tilsetter det i røren. Fordel røren i store muffinsformer og stek på 160 grader i 15 minutter. Avkjøl og pynt sølekaker med glasur.
Sjokolade og mandarin i skjønn forening. Dette er en deilig påskedessert.
Her finner du flere oppskrifter på kake!