Sølekaker med mandarin

Sølekaker med mandarinOppskrift

Glasur:

200 ml kremfløte
100 ml melk
100 g mørk sjokolade
2 eggeplommer
30 g sukker
Revet skall av to mandariner
1 ts appelsinlikør

Sølekaker:

230 g sukker
100 g mørk sjokolade
2 eggeplommer + 2 eggehviter
2 mandariner
60 g kakao
40 g mel

Start med å lage glasuren. Varm opp fløte og melk til kokepunktet i en liten kasserolle. Eggeplommene piskes sammen med sukkeret og vendes forsiktig inn i melkeblandingen, før du tilsetter sjokoladen i små biter. Rør om på svak varme til sjokoladen har løst seg opp, og la det småkoke i ca. syv minutter til blandingen tykner. Rør godt, ha i likør og sett i kjøleskapet natten over .

Sølekaker med mandarin:

Skrell og legg mandarinbåtene i en kasserolle og la det koke på svak varme med 50 g sukker i ca. 15 minutter. Bland inn 130 g sukker og smeltet sjokolade (smelt i vannbad). Rør dette godt sammen før du tilsetter eggeplommer, kakao og mel. Pisk så eggehvitene med 50 g sukker før du tilsetter det i røren. Fordel røren i store muffinsformer og stek på 160 grader i 15 minutter. Avkjøl og pynt sølekaker med glasur.

Sjokolade og mandarin i skjønn forening. Dette er en deilig påskedessert.

Her finner du flere oppskrifter på kake!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.