Sikre valg på polet til påske

Påsken er til for å deles med familie og gode venner – på hytta, i skibakken, i solveggen på fjellet, på balkongen i byen og ikke minst rundt matbordet. Vi har valgt ut noen sikre valg nå før polet stenger klokken 15:00 i dag.

Rødvin BIB (3L)

Faustino Tempranillo

Litt utviklet, preg av saftige røde bær og tørket frukt, innslag av fat. Passer utmerket til lam og vilt eller alene.

Varenummer: 1750106
Pris: 434,90,-

Piemonte Rosso

Klar rød-fiolett farge. Fruktig duft av røde og mørke bær som kirsbær, innslag av blomster og nøtter. Saftig med konsentrert fruktkjerne, typeriktig Piemonte-syre og fast ettersmak. Godt følge til påskelammet, til rødt kjøtt eller i et glass foran peisen.

Varenummer: 2854006
Pris: 449,90,-

Cuvée Christer Berens Primitivo

Klar rød farge og en fruktig aroma med innslag av krydder. Dette er en fyldig og rik vin med flott bærpreg og finesse i ettersmak. Passer til smaksrike kjøttretter som lam, grillet kjøtt, vilt, gryteretter og ost.

Varenummer: 2013506
Pris: 419,00,-

Rødvin flaske (0,75l)

Ruffino Riserva Ducale

Fast struktur med bløte tanniner, god syre, med hint av rosmarin og fiken. En 90 år gammel klassiker fra et 140 år gammelt vinhus – perfekt til påskelammet.

Varenummer: 711901
Pris: 229,90,-

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso 2015

Bløt og lett sødmefull, preg av mørke bær, tørket frukt og vanilje, svakt bitter ettersmak. En meget elegant vin til kjøttretter eller foran peisen med venner.

Varenummer: 4440201
Pris: 179,90,-

Zenato Valpolicella Classico Superiore 

Dyp rød farge, duft av moreller, mørke bær og hint av vanilje. Saftig og smaksrik med smak av modne moreller, kirsebær, plommer, mandler og vanilje. Silkemyke tanniner. En balansert Valpolicella Classico med mye smak og intensitet, laget på perfekt modne druer. En vin til alle anledninger som passer god uten følge av mat eller til pasta, lyst kjøtt, pizza, grillmat, småvilt og hvit fisk, gjerne torsk.

Varenummer: 3468801
Pris: 160,00,-

Antiche Terre Valpolicella Superiore Ripasso 2015

Fruktig elegant rødvin med aroma av kirsebær og mørk sjokolade på ettersmaken. Myk, fløyelsaktig med runde tanniner og balansert syre. Passer til stekt eller grillet kjøtt, lam og modne harde oster.

Varenummer: 5869101
Pris: 189,90,-

Coppo Camp du Rouss

Intens duft av krydder og moden rød frukt. Fruktig og saftig med smak av kirsebær og hint av vanilje og nøtter. God struktur og fin lengde. Passer til lam, rødt kjøtt og vilt. Produsenten Coppo er kjent som «kongen av Barbera» all Coppo´s vinmarker dyrkes etter biodynamiske prinsipper.

Varenummer: 1760301
Pris: 249,00,-

Bobler (0,75l)

Champagne Louis Roederer Brut Premier

Godt utviklet preg av eple og sitrus, lang avslutning med streif av mineraler og kjeks. En lekker non vintage-champagne – perfekt til påskekosen, enten til fingermat eller nyte alene.

Varenummer: 6200801
Pris: 429,90,-

Villa Conchi Cava

Fersk og fruktig ungdommelig stil med preg av sitrus, fersken og nybakte boller. Forfriskende smak og fine bobler. Vinen er tørr med fruktig og egner seg godt som aperitiff, til småretter, gjerne tapas. Laget på tradisjonell metode med annengangsgjæring på flaske og lagret på bunnfall i minst 12 mnd.

Varenummer: 506801
Pris: 139,00,-

Hvitvin (0,75l)

Trimbach Riesling

Ørlite utviklet, preg av sitrus, eple og litt mineraler, ettersmak med god lengde. Gyllen farge og en herlig aromatisk, blomsterpreget duft. En typeriktig, sitruspreget og frisk Riesling med stor fylde og lang ettersmak. Flott til røkelaks, sushi, smaksrike retter av fisk og skalldyr, samt til lyst kjøtt.

Varenummer: 88801
Pris: 174,90,-

Zenato Pinot Grigio
Sjarmerende duft av sitron og eple med hint av pære og melon. Frisk og behagelig munnfølelse med smak av sitrus og fersken og god frisk ettersmak. En god allround-vin som passer god i solveggen, på terrassen, etter en skitur eller som aperitiff. Vinen er også et godt valg til lette salater, reker, fisk eller kylling.

Varenummer: 4644901
Pris: 149,00,-

Dessertvin (0,35l)

Ben Rye Passito de Pantelleria

Verdensberømt naturlig søt hvitvin fra den subtropiske øya Pantelleria som ligger mellom Sicilia og Afrika. Rik duft av kandisert tropisk frukt, tørkede aprikoser, fersken, blomster, plommer og karamell. Elegant og kompleks med intens smak av tørket og kandisert frukt, sultaner, krydder og tropisk frukt. En vin som gjør seg godt til eplekake, nøttebaserte desserter, karamellpudding, terter, fyrstekake og krokanis.

Varenummer: 1349602
Pris: 279,00

Portvin (0,75l)

Smith Woodhouse Late Bottled Vintage 2004

Dyp rød farge med svak bruntone. Sødmeaktig duft av krydder og modne bær. En middels fyldig portvin med god frukt og hint av pepper og sitrus. God lenge. Passer som en ren kosevin, til desserter, sjokolade, nøtter, søte kaker, milde oster og er perfekt i en portvinsgløgg.

Varenummer: 1109301
Pris: 279,00,-

Tekst/foto: Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.