Twinings Best Breakfast – Norges beste hotellfrokoster

Det ser ut til at det er fra Trondheim og nordover du bør sjekke inn hvis du ønsker å nyte Norges beste hotellfrokoster.

Norges beste hotellfrokost Twinings

Skal du spise Norges beste hotellfrokost blir det på Rica Nidelven Hotel i Trondheim, som stakk av med seieren for 9. året på rad. Fra venstre: Wenche Andersen (juryformann), Lars Erik Vesterdal (F&B Manager), Bjarte Gjerde (Hotelldirektør) og Stephen Twining.(Foto: Ihne Pedersen)

Trondheimshotellet Rica Nidelven serverer fortsatt landets beste hotellfrokost. Under prisutdelingen tirsdag kunne Rica Nidelven ta imot prisen som vinner av Norges beste hotellfrokost – Twinings Best Breakfast, for niende år på rad. På andreplass kom Thon Hotel Lofoten, mens Clarion Hotel The Edge og Rica Ishavshotel i Tromsø delte tredjeplassen.
– Fire av finalistene i årets konkurranse har vist et svært høyt kvalitetsnivå som skiller dem ut, et lite hestehode foran de øvrige hotellene, sier Wenche Andersen, juryformann i Twinings Best Breakfast. – Som i fjor har juryen valgt å legge fokus på spissing av utvalg, service og presentasjon av utvalget.
Gjennom konkurransens innledende runder vurderes rundt hele 400 hoteller av Haugen-Gruppens konsulenter som består av både kokker og sommelierer. I siste runde tar finalejuryen over, som i år i år har bestått av følgende personer: Wenche Andersen – hele Norges tv-kokk, kjent fra God Morgen Norge på TV2. Wenche er også ernæringsekspert, og en person som mer enn noen annen forbindes med frokost! Årets siste jurymedlem er en meget merittert bransjeperson, og vedkommenes identitet vil ikke offentliggjøres. Årsaken til dette er at det er ønskelig at deler av juryen kan gjennomføre jurybesøk uten at besøkets ærend synliggjøres for hotellets ansatte.

Juryens begrunnelse for tildelingen er følgende:

1. plass – Rica Nidelven Hotel (Trondheim)
Hotellet har levert flotte frokoster år etter år, og det er fremdeles ingen i Norge som gjør det bedre. Utvalget er bredt uten å være ekstremt. Maten holder god kvalitet, og ikke minst presentasjonen skiller seg ut og gjør frokosten til en måltidsopplevelse. Hver enkelt stasjon ved buffeten er gjort til en egen «verden», og fremstår som et separat tilbud med egen stemning. Betjeningen er smilende tilstede uten å være påtrengende. Totalt sett er Rica Nidelven Hotel nok en gang en klar vinner.

Lenke Rica Nidelven

2. plass – Thon Hotel, (Lofoten)
Dette er et hotell som gjør frokosten personlig, og får gjestene til å føle seg hjemme. Hotellet frister med frokosten i heisen opp til rommene, slik at overnattingsgjestene kan glede seg allerede kvelden før. I frokostsalen møtes gjestene av smil, hygge og småprat, og den personlige servicen følges godt opp underveis. Hotellet legger stor vekt på de lokale produktene og maten med de gode historiene, med innslag som laks gravet med Twinings te, tyttebær- og blåbærtorsk, spennende hjemmelaget sild og syltetøy, lokal ost – og selvlaget smør rørt med tyttebær, timian eller røykt reinhjerte Thon Hotel Lofoten er en solid nummer to i konkurransen.

Lenke Thon Hotel Lofoten

3. plass – Clarion Hotel The Edge, (Tromsø)
Tromsø er blitt en av Norges desidert beste frokostbyer. The Edge er det nye hotellet som er på god vei mot toppen. Her er det satset på en frokost som ikke er helt lik den alle andre hoteller har, med god kvalitet. Spesielt på et slikt sted der frokosten er plassert litt annerledes enn det vanlige, er det viktig å informere gjestene og gjøre det enklere å finne frem. I dag er Clarion Hotel The Edge en spennende nykommer, som trenger erfaring og mer ensartet gjennomføring for å klatre enda høyere.

Lenke Clarion Hotel The Edge

3. plass (delt) – Rica Ishavshotel (Tromsø)
Resepsjonen og frokostsalen er nyoppusset siden i fjor, og er blitt hyggelig og lys. Det er spesielt utvalget og kvaliteten som gjør Rica Ishavshotel til et av de beste. Utvalget er variert, og smilende kokker kan tilby fristelser laget på bestilling. De lokale produktene er fremdeles tilstede, men flere av de kunne vært både bedre merket og mer fristende presentert. Hotellet viser vilje og evne til å tilpasse seg gjestene. I frokostsalen tilbyr vindusbordene god utsikt og trivelig miljø, mens bordene midt inne i salen kan bli vel tette og upersonlige. Rica Ishavshotel har levert godt over mange år, og fortsetter å gjøre det etter oppussingen.

Lenke Rica Ishavshotel

Tradisjonsrik beskytter

Stephen Twining er direkte etterkommer i tiende generasjon etter Thomas Twining, som startet Twinings of London i 1706. Etter mer enn 300 års drift er Twinings verdens eldste tehus, og Norges suverent mest populære te. Stephen Twining reiser verden rundt og holder foredrag om te, tetradisjonen og hvordan man lager den perfekte koppen med te. I Twinings Best Breakfast er Stephen Twining konkurransens beskytter, og han deltar hvert år ved utdelingen av prisene til de beste hotellene.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.