Tilbehør til ostefat

Tilbehør til ostefat

Nesten all kjeks uten for mye smak og salt passer utmerket som tilbehør til ostefat. Det er osten og tilbehøret som skal stå for smaken. Sødmen fra frukt, honning og nøtter passer utmerket til ost. Her har du perfekte oppskrifter som passer utmerket til ostefatet, du kan lage en, men du kan også fint lage alle. Marmeladene, kompotten og nøttene holder seg fint i flere uker på skåldede glass så disse kan du lage allerede i dag og ha de klare til ostekosen. Server gjerne gjestene dine en nydelig aperitiff i form av en Spritz som også passer utmerket til maten.

Tomatmarmelade

Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.

Holdbarhet: 4 – 6 måneder.

Appelsinmarmelade

– med og stjerneanis

Nydelig appelsinmarmelade med hint av stjerneanis. Passer godt til ost, men også som friskt og god pålegg/tilbehør til nybakt brød.

Løkkompott med vermut og hvitvin

Dette er en nydelig løkkompott som passer utmerket med sin sødme og bitre smak som tilbehør til ostefat og er helt fantastisk til ovnsbakt brie.

Nøttebrød

Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør til.

Spritz Antica Formula 

Spritz Antica Formula Vermut

Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er  det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker.

Portvinskokte nøtter

Dette er en nydelig løkkompott som passer utmerket med sin sødme og bitre smak til milde oster og er helt fantastisk til ovnsbakt brie.

Honningglaserte nøtter

Nøtter og ost passer utmerket sammen, med honning får de en ekstra sødme som gjør at de passer enda bedre til ostene. Disse nøttene kan også fint lages som snacks til påske, jul og egentlig når som helst du ønsker sprø, knasende og fantastisk snacks.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.