Spagetti med kjøttsaus
Oppskrift (4 personer)
2 hvitløksfedd
1 løk
500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
½ ts salt
500 g spagetti
50 g revet parmesan
Skrell og finhakk hvitløk og løk.
Spagetti med kjøttsaus
Stek løken først i olivenolje på middels varme til den er lett gylden. Tilsett så hvitløken og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett kjøttdeigen og stek videre til den er gjennomstekt, ca. 5–8 minutter. Ha blandingen over i en gryte og tilsett de hermetiske tomatene. La det koke i minst 30 minutter. Tomatbaserte sauser blir bare bedre jo lengere de koker. Da kommer sødmen i tomatene virkelig til sin rett.
Mot slutten av koketiden, koker du opp rikelig med lettsaltet vann og koker spagettien etter anvisningen på pakken.
Server spagetti med kjøttsaus med revet parmesan drysset over.
Tekst og foto: Kjersti Edvartsen / Kulinarisk.no / Monica Friedrich