Papardelle med kjøttboller
Oppskrift (4 personer)
400 g papardelle
Kjøttboller:
400 g kjøttdeig
2 skiver loff, uten skorpe
2 egg
3 ss revet parmesan
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket fersk persille
2 ts salt
1 ts pepper
Litt olje til steking
Tomatsaus:
3 ss olivenolje
1 boks, flådde hakkede tomater
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
Salt og nykvernet sort pepper
Ekstra garnityr:
Parmesan
1 håndfull bredbladet persille, grovhakket
Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en kjele og kok opp. La det koke uten lokk i 25 minutter til sausen er tykk. Kok papardellen etter anvisningen på pakken. Legg loffen i en bolle med kaldt vann i ca. 4 minutter til den er gjennomvåt. Pisk eggene i en stor bolle og tilsett hakket hvitløk, persille, parmesan, salt og pepper. Klem ut vannet av loffen, smuldre den og bland den sammen med resten i den store bollen. Bland alt grundig slik at brødet fordeler seg jevnt i hele kjøttdeigen.