Rouille

Rouille oppskrift til BouillabaisseOppskrift

1 rød paprika
1 loffskive uten skorpe
1/2 rød chilli
1 stort hvitløksfedd
1eggeplomme
1 dl olivenolje
1 dl solsikkeolje
1 flat ss paprika pulver

Rouille oppskrift

  1. Bak paprikaen i ovnen med skinnsiden opp på 200 grader til paprikaen får blemmer og blir sort, ta ut paprika av ovnen, avkjøl og flå den. Hakk deretter paprikakjøttet fint.
  2. Bløtlegg loffskiven i 3 ss vann og klem deretter vannet ut. Ha Paprika, loff, chili, hvitløk, paprika pulver og eggeplomme i en morter eller kjøkkenmaskin og kjør alt sammen til en fin masse. En håndmikser vil funker veldig bra til dette.
  3. Hell gradvis oljen inn i en tynn stråle til rouillen får en glatt masse og får konsistensen som en tykk majones. Dekk til rouille og sett den i kjøleskapet.

Rouille betyr rust og passer perfekt til Bouillabaisse eller Soupe de poisson de pecheur – Fiskerens fiskesuppe

Tekst/Foto/Kokk: Knut Whist/Per Heimly/Jonas Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.