Rouille
Oppskrift
1 rød paprika
1 loffskive uten skorpe
1/2 rød chilli
1 stort hvitløksfedd
1eggeplomme
1 dl olivenolje
1 dl solsikkeolje
1 flat ss paprika pulver
Rouille oppskrift
- Bak paprikaen i ovnen med skinnsiden opp på 200 grader til paprikaen får blemmer og blir sort, ta ut paprika av ovnen, avkjøl og flå den. Hakk deretter paprikakjøttet fint.
- Bløtlegg loffskiven i 3 ss vann og klem deretter vannet ut. Ha Paprika, loff, chili, hvitløk, paprika pulver og eggeplomme i en morter eller kjøkkenmaskin og kjør alt sammen til en fin masse. En håndmikser vil funker veldig bra til dette.
- Hell gradvis oljen inn i en tynn stråle til rouillen får en glatt masse og får konsistensen som en tykk majones. Dekk til rouille og sett den i kjøleskapet.
Rouille betyr rust og passer perfekt til Bouillabaisse eller Soupe de poisson de pecheur – Fiskerens fiskesuppe