Hvit saus oppskrift til pasta

30 g smør
3 ½ ss hvetemel
6 dl kokende melk
½ ts grovt salt
Nykvernet hvit pepper
½ ts revet muskatnøtt

Smelt smøret i en tykkbunnet gryte. Tilsett mel og rør det godt sammen. Ha halvparten av melken i. Når sausen koker tilsettes resten av melken litt om gangen. Deretter tilsetter du muskat og ost. La sausen koke til den er jevn og fin, og smak til med salt og pepper.

Vi anbefaler deg også å ta en titt på vår pastaguide som viser hvilke typer pasta som passer best med forskjellige typer saus.

Pastaguiden finner du her

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.