Cumberlandsaus

CumberlandsausOppskrift 

1 økologisk sitron, skallet av den
1 presset appelsin
300 g ripsgelé
1 ts sennepspulver
1 ts fersk ingefær, finrevet
1 knivsodd kajennepepper
2 cl portvin

Kok sitronskallet og appelsinjuicen sammen med resten av ingrediensene, tilsett portvinen og rør godt rundt. La den trekke i et par timer før den skal brukes.

Skal du spise paté i en eller annen form? Da kan vi anbefale å lage en cumberlandsaus som tilbehør!

Her finner du oppskrift på Landpatè!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

LANDPATE

Landpaté-medOppskrift (4 personer)

1 løk
100 g kokte poteter
2 rå poteter
1 hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts oregano
1 ts timian
6 skiver bacon
50 g kyllinglever
200 g svinekjøtt eller kjøttdeig
2 dl brødsmuler
1 egg
Salt og hvit pepper

Skrell, hakk og stek løken. Avkjøl løken og bland den sammen med resten av ingrediensene  utenom bacon og mal dem i en kjøttkvern. Skjær bacon i terninger og stek den, og tilsett den i kjøttblandingen. Hell den i en passende smurt form og stek i vannbad på 150 ° i ca 45 minutter. Avkjøl.

ROASTBEEF

RoastbeefOppskrift

750 g-1 kg ytrefilet av okse
1/2-1 ts salt
1/4 ts pepper
Smør til steking

Forvarm ovnen til 125 grader. Renskjær ytrefileten og bind den ev. opp for å få den jevnere stekt. Gni kjøttet inn med salt og pepper og og svi alle sidene i pannen på høy varme. Legg fileten i en ildfast form og sett et steketermometer i den. Stek til kjernetemperaturen når 60 grader. Pakk roastbeefen i aluminiumfolie, og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Cumberlandsaus
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)