Fleskesteksaus til dansk fleskestek

1 sjalottløk, finhakket
2 ss smør
1 ts tomatpuré
1,5 dl oksekraft
1 dl rødvin
2 ss balsamicoeddik
1 ss soyasaus
2 laurbærblad
5 ss ripsgelé
hvit nykvernet pepper

Fres sjalottløken i halvparten av smøret, til den blir blank og myk. Tilsett tomatpureen og la den surre med et par minutter. Tilsett rødvin, kraft og laurbærblad og kok opp. Smak til med balsamicoeddik og soyasaus. La sausen småkoke videre. Ha i ripsgeleen de siste 5 minuttene. Rett før servering rører du inn ca 1 ss smør og smaker til med hvit nykvernet pepper. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn. NB: Vil du ha tykkere saus, rører du ut 1 ss mel i et lite glass vann og rører inn i sausen.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.