Balsamicosaus

Oppskrift (2-3 personer)

2 ss smør
3 sjalottløk
1 tomat, skåldet og skåret i små terninger
3-4 ss balsamicoeddik
2 ts estragon, tørket
1 knivsodd kajennepepper
Et par dråper tabascosaus
Et par dråper sitronsaft
3 dl kremfløte
Sort og hvit pepper

Dette er en balsamicosaus som passer utmerket til kjøtt og stekt laks.

Fres den hakkede løken i smør på lav varme til den er myk. Øk varmen og hell i balsamicoeddiken. La det steke i et par minutter og tilsett kremfløten. Legg tomaten i. Krydre og press i litt sitron. La det småkoke i ca. 10 minutter. Sil sausen og den er ferdig.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.