Løksaus

Passer godt til f.eks. stekt flesk eller salt kjøtt.

Oppskrift (4 personer)

1 ss soyasaus
1 knivsodd pepper
1 knivsodd salt
1 ss olje
1 ts sukker
2 ts maizena
2 løk skåret i skiver
1 ts basilmicoeddik
5 dl oksekraft

Skrell og finhakk løken. Smelt smøret i en gryte og legg løken i. Når den er blitt blank tilsettes eddik og sukker. La det småkoke i 10 minutter. Tilsett kraften og la det koke videre i 10 minutter. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Jevnes med maizena utrørt i kaldt vann.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.