Tartarsaus

Oppskrift (4 personer)

2 krm sterk søt sennep
½ ts salt
Nymalt sort pepper
½ ts nypresset sitronsaft
½ ts hvitvinseddik
1 eggeplomme
1 dl rapsolje
2 ts vann
1 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket kapers
1 ts finhakket persille
1 finhakket sjalottløk

Det her er en klassisk kald saus til fish n’ chips. Den blir enda bedre hvis den får stå og trekke et par timer i kjøleskapet. Visp sammen sennep, salt, pepper, sitron, eddik og eggeplommer i en bolle. Hell i oljen litt om gangen under konstant visping (hvis sausen deler seg kan du tilsette litt vann for å samle den igjen). Hell i resten av vannet. Nå skal sausen være lys og tykk. Tilsett sylteagurk, kapers, persille og sjalottløk. Smak til med salt og pepper.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.