Romescosaus

Oppskrift

2 røde paprika
2 store godt modne tomater
1 rød chili
4 hvitløksfedd
15 mandler
10 hasselnøtter
1 loffskive, ristet
2 dl olivenolje
1 dl hvitvinseddik

Legg hvitløksfeddene med skall på i vann i god tid før du fyrer opp grillen. Grill paprika, tomater, chili og hvitløken til skinnet på paprikaen begynner å boble og får sorte flekker. Legg grønnsakene i en plastboks med lokk og la dem ligge i ca. 15-20 minutter. Etter det er det enklere å dra av skinnet på dem. Fjern også kjernen på paprikaen, tomatene og chilien og press hvitløken ut av skallene. alle Putt grønnsakene i en blender sammen med nøttene og loffskiven i biter. Kjør blandingen mens du sper på med olivenolje og eddik i ca. 1 minutt. Ikke kjør for lenge, sausen skal helst være litt grov.

I Catalonia i Spania er de spesielt glad i det de kaller salsa romesco. Det er en fyldig og rik saus basert på grillede grønnsaker og nøtter. Den serveres ofte til grillede vårløk og ikke minst til fisk. Vi synes også den passer ypperlig til asparges. Benytt anledningen til å grille grønnsakene til sausen og frys den gjerne ned.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.