Taco med svinenakke og salsa verde

Taco med svinenakke og salsa verdeOppskrift (4 personer)

1/2 kg svinenakke
2 hvitløksfedd
2 ss tacokrydder
1 ts spisskummin
3 ss olje
15 reddiker
1 bunt koriander
1 frisk jalapeño
1/2 boks sorte bønner
Salt og pepper
2 dl vann
Salsa verde

Fremgangsmåte:

  1. Kutt svinenakken i 2 x 2 centimeter. Ta gjerne med fettet på nakken.
  2. Mariner kjøttet i tacokrydder, spisskummin og hvitløk. La dette stå i minst én time for å trekke til seg smak. Det beste er å marinere kjøttet dagen i forveien og la det få et døgn i marinade.
  3. Brun kjøttet i en kjele eller panne i olje i 12 – 15 minutter, på middels til høy varme til kjøttet er fint og brunt i fargen.
  4. Tilsett to desiliter vann, ha på et lokk og la småkoke i 15 – 20 minutter på middels varme.
  5. Et kjent ordtak er: man lager også mat med ørene. Ta av lokket og la all væsken fordampe til du kun ser olje igjen i bunnen, og hører lyden forandre seg fra kokelyd til steikelyd.
  6. Smak på en kjøttbit. Er den stram i konsistensen eller ikke? Er kjøttet for stramt, tilsett litt mer vann og la ytterligere koke i noen minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.

Server kjøttet i tortillalefser med finkuttet reddik, sorte bønner, koriander, finkuttet jalapeño og salsa verde.

Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo - Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.