Pulled pork (langtidsstekt svinenakke)

Pulled pork langtidsstekt svinenakkeOppskrift

1 svinenakke på ca. 1 ½- 2 kg

Saltlake:

2 liter vann
120 ml salt
100 ml sukker
3 laurbærblader

Dry rub (krydderblanding)

1 ss salt
4 ss paprikapulver
4 ss brun farin
½ ss støtt koriander
1 ss hvitløkspulver
1 ss kajennepepper
½ ss chilipulver

Pulled pork
Rør salt og sukker ut i vannet til det er oppløst. Tilsett laurbærbladene og legg kjøttet i laken. Sett det i kjøleskapet i 12 timer.

Bland alle ingrediensene til ruben. Gni den inn i kjøttet, og stek kjøttet i en 100 grader varm ovn til steketermometeret viser 95 grader.

La kjøttet avkjøles litt før du river det fra hverandre med to gafler. Server pulled pork med barbecuesaus, salsa og hvetetortillas eller med søtpotetchips og coleslaw.

Langtidsstekt svinenakke

Dette er ikke vanskelig å lage. Det er heller ikke mye arbeid da det meste gjør seg selv, men det krever at du setter av tid, så det er best å lage det i helgen. Denne oppskriften må du beregne 24 timer på. Først 12 timer i saltlaken, og deretter ca. 12 timer i ovnen. Pulled pork er langtidsstekt svinekjøtt, som er så mørt, at det kan trekkes fra hverandre i biter med to gafler derav navnet. Du finner alltid svinenakke hos slakteren, men be din nærmeste kjøpmann om å bestille til deg hvis de ikke vanligvis har det i utvalget sitt.

Det er mange måter å marinere pulled pork på og utallige mange smaker du kan tilsette, og det egner seg godt til å tilberedes både i ovn eller på grillen. Svinenakken er i utgangspunktet et saftig stykke kjøtt på grunn av de rikelige mengdene med fett, som smelter bort under tilberedningen, så det skal godt la seg gjøre at det blir tørt.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.