Satay

Satay med svinekjøttOppskrift satay (4 personer)

800 g svinekjøtt
4 ss soyasaus
1 ts fersk ingefær, revet
1 ss finhakket fersk koriander
1 ss sitronsaft
2 ss sesamfrø

Skjær svinekjøttet i 5 cm brede strimler. Bland sammen soyasaus, ingefær, koriander og sitronsaft. Tre kjøttstrimlene på et spyd som et trekkspill og pensle spydene med marinaden. La spydene trekke i 10 minutters tid. Dryss sesamfrø over spydene, og grill eller stek dem i ca. 2 minutter på hver side.

Peanøttsaus (satay):

Oppskrift (4 personer)

4 vårløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 ss olje
1 dl peanøttsmør
1 boks kokosmelk
1 lime, saften av den
2 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 ss palme- eller råsukker

Skyll vårløken og skjær den i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Fjern kjernene fra chilien og skjær den i strimler. Fres vårløk, hvitløk og chili i et par minutter i oljen i en gryte. Tilsett peanøttsmør og kokosmelk. La det småkoke videre i 2-3 minutter. Smak sausen til med limesaft, fiskesaus, soyasaus og sukker.

Deilige indonesiske satay spyd av gris med peanøttsaus. Server gjerne rå strimlede grønnsaker som rødløk, vårløk og gulrøtter til!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.