Satay
Oppskrift satay (4 personer)
800 g svinekjøtt
4 ss soyasaus
1 ts fersk ingefær, revet
1 ss finhakket fersk koriander
1 ss sitronsaft
2 ss sesamfrø
Skjær svinekjøttet i 5 cm brede strimler. Bland sammen soyasaus, ingefær, koriander og sitronsaft. Tre kjøttstrimlene på et spyd som et trekkspill og pensle spydene med marinaden. La spydene trekke i 10 minutters tid. Dryss sesamfrø over spydene, og grill eller stek dem i ca. 2 minutter på hver side.
Peanøttsaus (satay):
Oppskrift (4 personer)
4 vårløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 ss olje
1 dl peanøttsmør
1 boks kokosmelk
1 lime, saften av den
2 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 ss palme- eller råsukker
Skyll vårløken og skjær den i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Fjern kjernene fra chilien og skjær den i strimler. Fres vårløk, hvitløk og chili i et par minutter i oljen i en gryte. Tilsett peanøttsmør og kokosmelk. La det småkoke videre i 2-3 minutter. Smak sausen til med limesaft, fiskesaus, soyasaus og sukker.
Deilige indonesiske satay spyd av gris med peanøttsaus. Server gjerne rå strimlede grønnsaker som rødløk, vårløk og gulrøtter til!