Medisterkaker

Oppskrift (4 porsjoner)

500 g medisterdeig
1 ts salt
1 ¼ ss potetmel
¼ ts pepper
1 krm ingefær
2-2 ½ dl melk

Rør medisterdeigen sammen med salt, potetmel og krydder. Spe med kald melk, litt om gangen, og rør deigen seig mellom hver gang. Form kakene med skje og våt hånd, og brun dem i smør i stekepannen. Etterstek dem på svak varme til de er gjennomstekte.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

RIBBEMIDDAG OPPSKRIFT

Oppskrift

3 kg ribbe
3 ss salt
2 ss grovknust sort pepper
1 ss smør

Snitt svoren i ruter med en skarp kniv. Pass på at du ikke skjærer i selve kjøttet.  Gni ribben inn med salt og pepper. Gjør dette gjerne dagen før, slik at krydderet får tid til å trekke godt inn. Varm stekeovnen til 230 grader. Smør en langpanne med smør og legg ribben med svoren ned. Hell 1 dl vann i langpannen. Dekk ribben med aluminiumsfolie og stek den i 20 minutter. Ta ut langpannen og legg ribben på stekerist med langpannen under. Legg en tallerken eller en ball av aluminiumsfolie under midten av ribben, slik at svoren får en jevn høyde.  Hell en halv liter vann i langpannen slik at kraft og fett kan renne ned i den. Stek ribben ved 230 grader i 30 minutter. Senk temperaturen til 170 grader og stek videre i 2 timer. Hvis du bruker steketermometer skal kjernetemperaturen nå 75 grader. Er allikevel ikke svoren sprø setter du ribben opp på midtre rille og steker den under grillelementet på 230 grader. Pass på, svoren vil blåse seg opp og blir raskt brent! Når ribben er ferdig, la den hvile i 30 minutter før du skjærer den i biter.

Surkål

1,5 kg hvit kål
1 l vann
2 dl 7 % eddik
2 dl sukker
2 ss salt
2 ss karve
1 ts nykvernet hvit pepper
1 dl ribbefett

Finsnitt kålen, den harde kålmargen kaster du. Legg kålen i en kjele sammen med vann, eddik, sukker, salt, karve og pepper. Kok kålen i en time til den er mør og en del av vannet har fordampet. Tilsett ribbefettet rett før servering.