Brennende kjærlighet

Oppskrift (4 personer)

Potetmos:
2½-3 kg bakepoteter
Ca. 2 dl varm melk
Ca. 3 ss smør
Salt og pepper

Tilbehør:
½ kg rødbeter
2 ss olje
1½ ts timian
250 g bacon i terninger
4 store løk
2 ss olje
Salt og pepper
1 potte persille

Skrell poteter og skjær dem i grove terninger. Kok dem møre i en stor gryte med rikelig med vann. Hell av vannet. Mos potetene samtidig som du tilsetter melken. Smak til med smør, salt og pepper. Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell rødbetene og skjær dem i små terninger. Vend dem i olje og timian på en stekeplate med bakepapir. Bakes til de er møre, men med litt tyggemotstand.  Skrell løken og skjær den i terninger. Stek bacon gyldent og lett sprøtt i en sauterpanne. Spar 2 ss av stekefettet. Tilsett oljen og stek løken til den er myk og gyllen. Krydre med salt og pepper.  Vend de stekte rødbetene og persillen i.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.