Spareribs
Oppskrift fra Honolulu
2–2 1/2 kg kjøttfulle spareribs, oppskåret svineribbe
1 sitron, skivet
4 persillekvaster
1 klype tørket oregano
1 hvitløksfedd, finskåret
1/4 ts nymalt pepper
1 ts finskåret fersk ingefær
2 ss soyasaus
2 ss tørr Sherry
1 1/2 ss akasiehonning
1 1/2 ts femkrydderpulver
60 g sterk chilisaus
1/2 dl peanøttolje
Legg ribbestykkene i en stor gryte. Dekk med vann, sitronskiver, persille og oregano. Gi et oppkok, skru varmen ned og småkok med lokket delvis på i 45 minutter. Renn av og ha alt over på et flatt glass- eller porselensfat.
Bland hvitløk, pepper, ingefær, soyasaus, sherry, honning, femkrydder, chilisaus og olje i en bolle. Bland alt godt og hell blandingen over ribbestykkene. La det stå tildekket i e time.
Grill ribbestykkene i stekeovnen på 230 °C til de er sprø, 6–8 minutter på hver side. Drypp dem ofte med marinaden.