Spareribs

Oppskrift fra Honolulu

2–2 1/2 kg kjøttfulle spareribs, oppskåret svineribbe
1 sitron, skivet
4 persillekvaster
1 klype tørket oregano
1 hvitløksfedd, finskåret
1/4 ts nymalt pepper
1 ts finskåret fersk ingefær
2 ss soyasaus
2 ss tørr Sherry
1 1/2 ss akasiehonning
1 1/2 ts femkrydderpulver
60 g sterk chilisaus
1/2 dl peanøttolje

Legg ribbestykkene i en stor gryte. Dekk med vann, sitronskiver, persille og oregano. Gi et oppkok, skru varmen ned og småkok med lokket delvis på i 45 minutter. Renn av og ha alt over på et flatt glass- eller porselensfat.

Bland  hvitløk, pepper, ingefær, soyasaus, sherry, honning, femkrydder, chilisaus og olje i en bolle. Bland alt godt og hell blandingen over ribbestykkene. La det stå tildekket i e time.

Grill ribbestykkene i stekeovnen på 230 °C til de er sprø, 6–8 minutter på hver side. Drypp dem ofte med marinaden.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.