Koteletter med spicy krydderblanding

Koteletter oppskriftOppskrift (2-4 personer)

4 svinekoteletter
3 ss sennepskorn
1 ss balsamicoeddik
1 ss  akaciehonning
Salt og nykvernet  pepper
1 ss friske timianblader
1 hel hvitløk

Forvarm ovnen til 200 grader. Stør sennepskorn og timian i en morter, og tilsett balsamicoeddik og honning. Smak til med salt og pepper. Brun kotelettene i stekepannen til de blir pent gylne på begge sider. Spre krydderblandingen på begge sider av kotelettene og legg kjøttet i en langpanne. Del hvitløken i to på tvers og legg den i langpannen. Stek kotelettene i ovnen i ca. 30 minutter, eller til kjøttet begynner å løsne fra beina.

Server kotelettene med potetmos og sjyen fra langpannen.

Hjemmelaget potetmos

FLØTEGRATINERTE POTETER

Fløtegratinerte poteterOppskrift (4 personer)

750 g potet
1 løk
2 1⁄2 dl helmelk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost

Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett melk, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.

HJEMMELAGET POTETMOS

Oppskrift

3/4 kg poteter
75 g smør
salt og nykvernet pepper

Skrell potetene, kok dem møre og hell av vannet. Tilsett smøret og legg på lokk. Når smøret er smeltet moses potetene. Smak til med salt og pepper.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.