Koteletter med spicy krydderblanding
Oppskrift (2-4 personer)
4 svinekoteletter
3 ss sennepskorn
1 ss balsamicoeddik
1 ss akaciehonning
Salt og nykvernet pepper
1 ss friske timianblader
1 hel hvitløk
Forvarm ovnen til 200 grader. Stør sennepskorn og timian i en morter, og tilsett balsamicoeddik og honning. Smak til med salt og pepper. Brun kotelettene i stekepannen til de blir pent gylne på begge sider. Spre krydderblandingen på begge sider av kotelettene og legg kjøttet i en langpanne. Del hvitløken i to på tvers og legg den i langpannen. Stek kotelettene i ovnen i ca. 30 minutter, eller til kjøttet begynner å løsne fra beina.
Server kotelettene med potetmos og sjyen fra langpannen.
FLØTEGRATINERTE POTETER
Oppskrift (4 personer)
750 g potet
1 løk
2 1⁄2 dl helmelk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett melk, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.
HJEMMELAGET POTETMOS
Oppskrift
3/4 kg poteter
75 g smør
salt og nykvernet pepper
Skrell potetene, kok dem møre og hell av vannet. Tilsett smøret og legg på lokk. Når smøret er smeltet moses potetene. Smak til med salt og pepper.