Nakkekotelett i øl med perlebyggsalat

Oppskrift (1 person)

1 nakkekotelett
1/4 dl øl
1 ts tørket timian
1 ss olje
Salt og nykvernet pepper

Salat:
1 maiskolbe
50 g kokt perlebygg
1 tomat
1 løk
1 ss olje

Fjern bladene på maiskolben, og skjær maiskornene av med en kniv. Skjær tomaten i terninger. Skrell løken, del den på midten, og skjær den i halve ringer. Krydre koteletten med salt. Legg den i en varm panne med olje. Brun koteletten på begge sider. Den skal få en flott gyldenbrun stekeskorpe. Når koteletten har fått stekeskorpe, stekes den ferdig på middels varme i cirka 2-3 minutter på hver side.  Rør øl, timian og pepper sammen. Hell ølet i pannen, og la det koke inn. Legg koteletten på en tallerken. Vask pannen og sett den tilbake på varmen. Hell olje i. Legg mais og løk i pannen, og rist det godt. Tilsett det kokte perlebygget og tomaten, og vend rundt. Smak til med salt og pepper.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.