Albondigas med tomatsaus

ALBONDIGAS MED TOMATSAUSOppskrift (6 porsjoner)

150 g kvernet svinekjøtt
150 g kjøtt- eller karbonadedeig
3 fedd hvitløk
50 g brødsmuler
1 egg
1 ts malt spisskummen
1 ts tørket koriander
1 ts malt muskat
Olivenolje til steking

Albondigas med tomatsaus:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til du har en fast konsistens. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet i en halv time. Deretter lager du kjøttbollene, ca. 1 ss store. Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet gryte på middels varme og stek kjøttbollene til de er brune og fine. Tilsett mer olje hvis nødvendig. Ikke legg for mange boller i stekepannen samtidig, da risikerer du bare at de koker. La de tørke av på kjøkkenpapir og hold dem varme.

Tomatsaus til albondigas:

1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 bokser skåldede tomater
3–4 ts tomatpuré
1/2 ts kajennepepper
125 ml tørr hvitvin
Nykvernet pepper
1 ss olivenolje
100 gr finhakkede mandler

Bruk den samme gryten som til kjøttbollene, men hell av overflødig fett. Tilsett litt olivenoje og stek løken til den er myk og gjennomsiktig. Deretter tilsettes hvitløk og litt nykvernet pepper. Stek videre i et minutt. Tilsett vinen og la det koke i et minutt, før du tilsetter tomatene, mandlene og tomatpureen. Kok opp og la sausen putre i ca.10 minutter. Tilsett kajennepepper og kjøttbollene og kok videre i 10 minutter. Albondigas med tomatsaus klar til servering :)

Her finner du flere oppskrifter på kjøtt!

Spanske kjøttboller er en selvfølge på enhver god tapasrestaurant. Hemmligheten bak den gode tomatsausen, er mandler som er mye brukt i det spanske kjøkken.

Tekst/Foto: Kulinarisk.no

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.