Albondigas med tomatsaus
Oppskrift (6 porsjoner)
150 g kvernet svinekjøtt
150 g kjøtt- eller karbonadedeig
3 fedd hvitløk
50 g brødsmuler
1 egg
1 ts malt spisskummen
1 ts tørket koriander
1 ts malt muskat
Olivenolje til steking
Albondigas med tomatsaus:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til du har en fast konsistens. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet i en halv time. Deretter lager du kjøttbollene, ca. 1 ss store. Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet gryte på middels varme og stek kjøttbollene til de er brune og fine. Tilsett mer olje hvis nødvendig. Ikke legg for mange boller i stekepannen samtidig, da risikerer du bare at de koker. La de tørke av på kjøkkenpapir og hold dem varme.
Tomatsaus til albondigas:
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 bokser skåldede tomater
3–4 ts tomatpuré
1/2 ts kajennepepper
125 ml tørr hvitvin
Nykvernet pepper
1 ss olivenolje
100 gr finhakkede mandler
Bruk den samme gryten som til kjøttbollene, men hell av overflødig fett. Tilsett litt olivenoje og stek løken til den er myk og gjennomsiktig. Deretter tilsettes hvitløk og litt nykvernet pepper. Stek videre i et minutt. Tilsett vinen og la det koke i et minutt, før du tilsetter tomatene, mandlene og tomatpureen. Kok opp og la sausen putre i ca.10 minutter. Tilsett kajennepepper og kjøttbollene og kok videre i 10 minutter. Albondigas med tomatsaus klar til servering :)
Her finner du flere oppskrifter på kjøtt!
Spanske kjøttboller er en selvfølge på enhver god tapasrestaurant. Hemmligheten bak den gode tomatsausen, er mandler som er mye brukt i det spanske kjøkken.
Tekst/Foto: Kulinarisk.no