Grillet svinefilet med grillet hjertesalat, bakt hvitløk og Valhalla

Grillet svinefilet med grillet hjertesalat, bakt hvitløk og ValhallaOppskrift (4 personer)

800 g svin indrefilet
4 ss urteolje
Salt
Pepper
Valhalla, nordisk urtelikør til etterpensling

Grillet svinefilet:
Krydre svinefileten med salt og pepper. Grill den på direkte varme til den får et fint grillmønster. Legg svinefieten over på indirekte varme og la grille til det har en kjernetemperatur på 65 grader. Pensle kjøttet med urteolje under grillingen. La svinefileten i 10 minutter før du skjærer i den.

4 hjertesalater
4 ss rapsolje
Salt
Pepper
1 ss sitronsaft

Del hjertesalaten i to på langs og vend salaten i olje, salt, pepper og sitronsaft. Grill hjertesalaten på direkte varme i 3-5 minutter til den er lun, men fortsatt  spenstig.

2 hele hvitløk med fedd
4 ss grovt havsalt

Legg havsaltet på midten av et ark med aluminiumsfolie. Kutt bunnen av  hvitløkene og sett dem oppå havsaltet. Lukk aluminiumspakkene slik at du får tette pakker og legg dem på indirekte varme i ca. 1 time til hvitløkene er helt myke. Server hvitløken ved siden av svinefileten og la gjestene presse den over kjøttet ved bordet.

Anretning grillet svinefilet:

Anrett retten på et fat og la folk dele og forsyne seg selv. Rett før servering pensler du kjøttet med Valhalla som gir en god urtearoma til kjøttet!

Her finner du flere oppskrifter på gris!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.