Grillet svinefilet med grillet hjertesalat, bakt hvitløk og Valhalla
Oppskrift (4 personer)
800 g svin indrefilet
4 ss urteolje
Salt
Pepper
Valhalla, nordisk urtelikør til etterpensling
Grillet svinefilet:
Krydre svinefileten med salt og pepper. Grill den på direkte varme til den får et fint grillmønster. Legg svinefieten over på indirekte varme og la grille til det har en kjernetemperatur på 65 grader. Pensle kjøttet med urteolje under grillingen. La svinefileten i 10 minutter før du skjærer i den.
4 hjertesalater
4 ss rapsolje
Salt
Pepper
1 ss sitronsaft
Del hjertesalaten i to på langs og vend salaten i olje, salt, pepper og sitronsaft. Grill hjertesalaten på direkte varme i 3-5 minutter til den er lun, men fortsatt spenstig.
2 hele hvitløk med fedd
4 ss grovt havsalt
Legg havsaltet på midten av et ark med aluminiumsfolie. Kutt bunnen av hvitløkene og sett dem oppå havsaltet. Lukk aluminiumspakkene slik at du får tette pakker og legg dem på indirekte varme i ca. 1 time til hvitløkene er helt myke. Server hvitløken ved siden av svinefileten og la gjestene presse den over kjøttet ved bordet.
Anretning grillet svinefilet:
Anrett retten på et fat og la folk dele og forsyne seg selv. Rett før servering pensler du kjøttet med Valhalla som gir en god urtearoma til kjøttet!
Her finner du flere oppskrifter på gris!