Frikadeller med brun saus og poteter

Oppskrift

500 g kjøttdeig av svin
1 egg
50 g finhakket løk
2 dl melk
1 dl hvetemel
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Smør til steking
3 dl kjøttkraft
Maizena
Sukkerkulør

Frikadeller med brun saus:
Rør kjøttet seigt med salt. Pisk melk, mel, og egg sammen og rør det inn i kjøttdeigen litt om gangen. Rør løk og krydder i farsen, og la den hvile tildekket i 15 minutter i kjøleskapet. Form farsen til kaker, som brunes i smør i 2 minutter på hver side. Slå ned varmen og stek dem ytterligere i 4 minutter på hver side til de er gjennomstekte.

Saus:

Fjern ev. overskytende fett og avleiringer fra pannen. Kok den av den med 3 dl kjøttkraft. Tilsett ev.litt melk eller matlagingsfløte. Jevn sausen med maizena og tilsett litt sukkerkulør. Smak til med salt og pepper. Server med kokte poteter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.