Grillet indrefilet av svin med squash og salsa verde

Grillet indrefilet av svin med squash og salsa verdeOppskrift (4 personer)

600 g indrefilet av svin
1/ ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss rapsolje
2 squash
2-3 ss oliven- eller rapsolje
Salt og nykvernet pepper

Salsa verde til grillet indrefilet av svin
Oppskrift (4 personer)

100 g pinjekjerner, grovhakkede
2 ferske jalapeños
1 grønn chili
200 g tomater, grønne eller gule
1 hvitløksfedd
1/2 potte fersk koriander
2 ss olivenolje
1/2 ts salt

Grillet indrefilet av svin:
Rist pinjekjernene lett i en tørr panne i 1-2 minutter. Skyll, fjern kjernene og grovhakk jalapeño og chili. Grovhakk tomatene og bland sammen med chili, hvitløk, koriander og olje i en blender. Tilsett pinjekjernene. Smak til med salt.

Gni svinefileten inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Hvis du er usikker bruk steketermometer. Svinefileten er lett rosa ved 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C. Pensle fileten med salsa verde og la fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

Skjær squashen i skiver. Pensle skivene med olje, og dryss på salt og nykvernet pepper. Legg skivene på direkte varme i 5-6 minutter til de blir gylne. Hell resten av salsa verden over squashen og server. Gjerne sammen med saltbakte poteter.

Saltbakte poteter til grillet indrefilet av svin

Saltbakte poteterOppskrift (4 personer)

1 kg små poteter
1 dl grovt havsalt
Friske urter (som f.eks timian og rosmarin)

Pakk alt inn i aluminiumsfolie og legg på indirekte varme på grillen. La ligge til potetene er helt myke. Dette kan ta alt fra 30 minutter til 1 time, avhengig av hvor store poteter du har valgt.

Urtene du bruker i aluminiumsfolien kan du variere etter hva du skal bruke potetene til. Bruk timian/rosmarin til en god biff, og f.eks koriander hvis du vil ha et asiatisk preg. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Saltbakte poteter er en del av vår seksjon: Alt kan grilles! 

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.