Sheperds pie

Sheperds pie oppskriftOppskrift (4 personer)

600 g kvernet svinekjøtt
1 stor løk, finhakket
6 hvitløksfedd, finhakket
4 ss olivenolje
1 laurbærblad
100 ml rødvin
100 g créme fraîche
1 ss revet parmesan
5 ss tomatsaus
Salt og nykvernet pepper

Potetmos:

1 kg poteter, skrelt og skåret i mindre biter
1 laurbærblad
75 ml melk
20 g usaltet smør
2 ss revet parmesan
1 egg, pisket

Forvarm ovnen til 180 grader. Kok potetene sammen med laurbærbladet til de er møre, og  la dem renne av i et dørslag. Hell dem over i en gryte, tilsett melk og smør og mos godt. Rør til slutt inn parmesanen. Stek løk, hvitløk i olivenolje i en gryte og tilsett tomatsaus. Tilsett deretter kjøttet og stek i 4-5 minutter. Tilsett så rødvin og laurbærblad. Legg lokk på og kok videre i 10-15 minutter til sausen er litt redusert. Ta av varmen, fjern laurbærbladet, og tilsett créme fraîche og parmesan. Smak til med salt og pepper. Legg blandingen i en ildfast form. Fyll potetmosen i en sprøytepose, og fordel jevnt og pent over kjøttblandingen. Børst med eggeblandingen, dryss parmesan over og stek i ovnen til potetmosen er gylden.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.