Janssons frestelse med bacon

Janssons frestelse med baconOppskrift Janssons frestelse (4 personer)

2 store løk
700 g melne poteter
2 bokser ansjos
3-4 dl kremfløte
Salt og nykvernet sort pepper
Smør
1 pakke bacon i skiver

Janssons frestelse med bacon:
Forvarm ovnen til 225°C. Skrell og skjær løken i skiver. Stek den gylden i smør i stekepannen. Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Smør en ildsikker form med smør. Legg potetskiver, løk og ansjos lagvis i formen. Det skal være et lag med potet i bunn og topp. Krydre hvert lag med salt og pepper.

Hell fløte og saft fra ansjosboksene i formen. Stek på nederste rille i ca. 40 minutter. Dekk med aluminiumsfolie underveis hvis Jansson får for mye farge. Ta formen ut av ovnen og legg baconstrimlene på toppen. Stek videre i 10 minutter og server,

Janssons frestelse er som navnet avslører en svensk rett. Den velsmakende gratengen består av løk, poteter ansjos og fløte og toppes som regel med strøkavring. Det har ikke vår versjon. Vi topper den heller med bacon!

Her finner du flere oppskrifter med potet!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.