Del oppskrift

Hjemmelaget potetmos

Hjemmelaget potetmos oppskriftOppskrift 

3/4 kg poteter
75 g smør
salt og nykvernet pepper

Hjemmelaget potetmos
Skrell potetene, kok dem møre og hell av vannet.
Tilsett smøret og legg på lokk.
Når smøret er smeltet moses potetene.
Smak til med salt og pepper.

Den hjemmelagde potetmosen er alltid best mener vi. Hvis du vil leke litt med oppskriften kan du tilsette f.eks.  purre, ost, bacon, krydderurter, chili, litt fløte eller kanskje pølsebiter?. Eller hva med å ha litt bacon, rødbeter og sprø løk i mosen? Da får du en rett danskene kaller «Brændende kærlighed«.

Med oppskriften på en skikkelig god potetmos er mulighetene neste ubegrenset!

FLØTEGRATINERTE POTETER

Fløtegratinerte poteterOppskrift (4 personer)

750 g potet
1 løk
2 1⁄2 dl helmelk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost

Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett melk, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.

Fløtegratinerte poteter

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Hjemmelaget potetmos
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)