Faustino rødvinssaus

Faustino rødvinssaus perfekt til lammekjøttOppskrift (gir 5 dl konsentrert saus)

1 liter Faustino rødvin
4 banansjalottløk delt i 2
1/2 bunt frisk timian oppdelt
2 ss sukker
15 hele sort pepper
2 stjerneanis

1 liter okse demiglace *
1 ss usaltet smør **

  1. Ha ingrediensene i en kjele og reduser til du har 5 dl veske igjen. Sil av rødvinssausen.
  2. * Tilsett 1 liter okse demiglace (redusert oksekraft).
  3. Reduser sausen igjen til det er 5 dl igjen, den begynner nå å tykne. Spe den ut med litt vann eller stekesky fra kjøttet om nødvendig.
  4. **Pisk inn ½ til 1 ss usaltet smør rett før servering.

Enkel gourmet rødvinssaus med din egen smaksbalanse mellom rødvin og kraft. En fantastisk og konsentrert rødvinssaus som passer utmerket til lammekjøtt. Den kan med hell kombineres med andre sauser som béarnaisesaus til for eksempel biff.

Lag rødvinssausen med den konsistensen du liker og hvor konsentrert du ønsker smaken. Sausen kan reguleres med vann og varmes opp og ned mange ganger. Frys gjerne reduksjonen i blokker i fryseren da denne oppskriften gir mye konsentrert rødvinssaus.

Foto: Peder Klingwall / Kokk: Jonas Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.