Spaghetti med sitron og hvitløk
Oppskrift (4 personer)
600 g spaghetti
1 hvitløk
1 håndfull basilikumblader
Nykvernet sort pepper
¾ dl ts salt
Litt revet sitronskall
Olivenolje og litt fersk sitronsaft
2 ss smør
2 ss olivenolje
50 g parmesan
Spaghetti med sitron og hvitløk
Forvarm ovnen til 200 grader.
Del hvitløken i fedd, uten å skrelle dem.
Legg hvitløken i aluminiumsfolie sammen med basilikum og et par dråper olivenolje.
Ikke lukk folien helt.
Stek hvitløken i ovnen i ca. 30 minutter eller til den er helt myk.
La den avkjøles i et øyeblikk og klem feddene ut.
Støt hvitløken til en jevn masse i en morter.
Kok spaghettien i henhold til anvisningen på pakken.
Varm smør og olivenolje i en stekepanne over svak til middels varme i et øyeblikk.
Tilsett sitronskall og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
La spaghettien renne godt av i et dørslag og hell den deretter i stekepannen.
Bland godt og la hvitløksblandingen bli absorbert.
Tilsett revet parmesan og om nødvendig, pepper, salt, sitron og enda litt olivenolje.
Serveres umiddelbart.
Her finner du flere oppskrifter på pasta!





Based on 1 Review(s)