Gryte med chorizo og svinekjøtt
Oppskrift (4 personer)
500 g grytekjøtt av svin
Ca. 250-300 g chorizopølse
2 grønne paprika
2 rødløk
4 fedd hvitløk
2 grønne chili uten frø
1 boks skåldede tomater
1 l kyllingkraft
2 laurbærblad
1 ts røkt paprikapulver
Salt og nykvernet sort pepper
Sitronsaft
Bladpersille
Gryte med chorizo og svinekjøtt:
Sett ovnen på 150 °.
Skjær svinekjøttet og chorizoen i passende stykker. Fjern kjernene fra paprikaene, og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløk og chili og skjær løken i båter.
Brun kjøttet lett i en gryte.
Fjern kjøttet, senk varmen og stek pølsene veldig lett.
Fjern pølsene og legg grønnsakene i.
Stek grønnsakene i et minutt, og tilsett knuste tomater, kyllingkraft og krydder.
Tilsett kjøtt og pølser og bland ingrediensene sammen.
Tilsett røkt paprikapulver og laurbærblad.
Når det koker setter du på lokket og setter gryten i ovnen.
Gryten er ferdig etter 2 1/2 time .
Smak til med salt og pepper, litt sitronsaft og bladpersille.
Her finner du flere oppskrifter på gris (svin)!