Coq au vin

Coq au vinOppskrift Coq au vin (4 personer)

1 stor kylling, eller helst høne hvis du får tak i, men da er koketiden 2 timer, og alt utenom vin, honning, kraft og krydder tilsettes den siste halvtimen.

Hvetemel
Olje til steking
200 g tykk bacon i terninger
200 g løk
2 store gulerøtter i passende biter
250 g sjampinjong
1 ts tørket timian
2 laurbærblader
1/2 potte kruspersille, finhakket
1 flaske rødvin ev. litt kyllingkraft
3 ss akasiehonning
Nykvernet salt og pepper

Coq au vin
Del kyllingen i ca. 8 biter, og vend dem i mel tilsatt salt og pepper.
Brun baconet i stekepannen til det er gyllent.
Legg det til side og hell av fettet.
Brun løk og sopp og legg til side.
Brun kyllingen på begge sider, og legg den i en stor gryte sammen med bacon, løk, timian og laurbærblader.
Hell vin, og ev. litt kyllingkraft over og la gryten koke i ca. 40 minutter.
Sopp og gulerøtter tilsettes de siste 10 minuttene.
Skum fettet av og smak til med salt og pepper.
Dryss persille over, og server Coq au vin med baguetter.

Her finner du flere oppskrifter på kylling!

Nå som kveldene har begynt å bli litt hustrige melder lysten seg på litt mer varmende og fyldige retter. En av våre absolutt favoritter er den franske klassikeren Coq au vin. Er du heldig å få tak i høne, er det absolutt det beste å bruke, hvis ikke kan du bruke kylling. Men for all del mas gjerne på din lokale kjøpmann om å ta inn høne i sortimentet!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.