Cowboys from Hell

Cowboys from HellOppskrift (3-4 personer)

2 kg kyllingklubber eller vinger
1 sterk chili, gjerne Ghost eller Carolina Reaper
2 dl økologisk eplemost
2 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
5 tomater
Nyr
Fersk koriander
½ agurk, skåret i tynne skiver på langs

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Fjern kjernene fra chilien og finhakk den. Skjær tomatene i grove terninger. Finhakk hvitløken. Blend alle 3 ingrediensene sammen, og tilsett eplemost til du oppnår en kremet konsistens.
Vend kyllingen i blandingen (husk å bruke hansker). Stek kyllingen i 40-50 minutter. Sjekk og snu den underveis
Server med nyr, koriander og agurkskiver.

Ølanbefaling:

Indians from heaven
BrewDog – Jack Hammer, 7,4 %
Dette er en IPA med fremtredende grapefruktaroma, som er humlerik og bitter på smak, men samtidig har mye sødme og smak av karamell. Hotwingsene i denne retten trenger både sødmen og bitterheten som dette ølet gir. En sterk rett vil ofte passe med en IPA, med litt høyere alkoholprosent for å få med litt sødme fra alkoholen og på den måten balansere krydderet. Samtidig er bitterheten kraftig nok til at ølet ikke overdøves av de sterke kyllingvingene.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Thilde Gilling

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.