Kyllingsalat med epler og selleri

2 kyllingbryst
2 stilker stangselleri
1 eple
75 g valnøtter
1 bunt gressløk
Salt og pepper
4 håndfuller blandet salat

Dressing til kyllingsalat:

2 ss akasiehonning
2 ss Dijonsennep
3 ss sherryeddik
2 ss valnøttolje
3 ss olivenolje
Salt

Legg kyllingbrystene i en kjele med kokende lettsaltet vann, og la dem koker forsiktig i ca. 12 minutter. Slå av varmen og la dem trekke i vannet i 10-12 minutter til. Ta dem ut og la dem renne av. I mellomtiden rører du sammen honning og sennep. Visp inn eddik, tilsett begge typer olje, litt om gangen. Smak dressingen til med salt.

Skjær selleri, og kutt eplet i små terninger og hakk valnøtter og gressløk. Riv salaten i passende biter. Vend det hele sammen med kylling skåret i passende  biter og dressing, og smak til med salt og pepper.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.