Helstekt kylling med sitron og basilikum
Oppskrift
1 fersk kylling
1/2 potte basilikum
1 økologisk sitron
6 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
Salt og pepper
1 dl hvitvin
Helstekt kylling med sitron og basilikum
Skyll kyllingen innvendig og tørk godt.
Del sitronen i båter og hvitløksfeddene i to.
Fyll kyllingen med sitron, hvitløk og basilikum.
Bind bena på kyllingen sammen med bomullstråd.
Pensle kyllingen med olivenolje, salt og pepper.
Legg kyllingen i en ildfast form og hell hvitvin i bunnen av formen.
Stek kyllingen ved 160 °C i ca. 1 1/4 time.
Er du i tvil om kyllingen er ferdigstekt, sjekker du ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Saften som kommer ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer den opp.
Serveres helstekt kylling med sitron og basilikum sammen med bønnesalat.
Her finner du flere oppskrifter på kylling!
Coq au vin
Oppskrift (4 personer)
1 stor kylling, eller helst høne hvis du får tak i, men da er koketiden 2 timer, og alt utenom vin, honning, kraft og krydder tilsettes den siste halvtimen.
Hvetemel
Olje til steking
200 g tykk bacon i terninger
200 g løk
2 store gulerøtter i passende biter
250 g sjampinjong
1 ts tørket timian
2 laurbærblader
1/2 potte kruspersille, finhakket
1 flaske rødvin ev. litt kyllingkraft
3 ss akasiehonning
Nykvernet salt og pepper
Her er hele oppskriften på Coq au vin!