Helstekt kylling med sitron og basilikum

HELSTEKT KYLLING MED SITRON OG BASILIKUMOppskrift

1 fersk kylling
1/2 potte basilikum
1 økologisk sitron
6 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
Salt og pepper
1 dl hvitvin

Helstekt kylling med sitron og basilikum
Skyll kyllingen innvendig og tørk godt.
Del sitronen i båter og hvitløksfeddene i to.
Fyll kyllingen med sitron, hvitløk og basilikum.
Bind bena på kyllingen sammen med bomullstråd.
Pensle kyllingen med olivenolje, salt og pepper.
Legg kyllingen i en ildfast form og hell hvitvin i bunnen av formen.
Stek kyllingen ved 160 °C i ca. 1 1/4 time.

Er du i tvil om kyllingen er ferdigstekt, sjekker du ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Saften som kommer ut skal være klar. La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer den opp.

Serveres helstekt kylling med sitron og basilikum sammen med bønnesalat.

Her finner du flere oppskrifter på kylling!

Coq au vin

Coq au vinOppskrift (4 personer)

1 stor kylling, eller helst høne hvis du får tak i, men da er koketiden 2 timer, og alt utenom vin, honning, kraft og krydder tilsettes den siste halvtimen.

Hvetemel
Olje til steking
200 g tykk bacon i terninger
200 g løk
2 store gulerøtter i passende biter
250 g sjampinjong
1 ts tørket timian
2 laurbærblader
1/2 potte kruspersille, finhakket
1 flaske rødvin ev. litt kyllingkraft
3 ss akasiehonning
Nykvernet salt og pepper

Her er hele oppskriften på Coq au vin!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.