Fylt kyllingbryst

Oppskrift (4 personer)

4 kyllingbryst
4 skiver parmaskinke
4 tynne skiver mild ost
4-8 skylte spinatblader
Salt og pepper
Mel
Smør og olivenolje til steking

Saus av:

1 dl tørr hvitvin
1 dl hønsekraft
1 ts sitronsaft
Salt og pepper
2-3 ss  mykt smør

Del kyllingbrystene nesten helt igjennom med en skarp kniv. Brett kjøttet ut til et stort stykke og bank det ut, så tynt som mulig, ev.mellom bakepapir. Legg skinke og osteskiver på kyllingkjøttet sammen med spinatblader og dryss med salt og pepper. Rull kyllingbrystene sammen og fest dem med en tannpirker eller bind bomullshyssing rundt. Vend kjøttet i mel og brun kyllingrullene godt på alle sider i smør og olje og legg dem i en ildfast form. Hell vin, kraft og sitronsaft i en panne, og kok det hele inn på kraftig varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Pisk smøret og hell i sausen. Hell så sausen  i den ildfaste formen, og stek kyllingen i ovnen ved 225 i 6-8 minutter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.