Fylt kyllingbryst
Oppskrift (4 personer)
4 kyllingbryst
4 skiver parmaskinke
4 tynne skiver mild ost
4-8 skylte spinatblader
Salt og pepper
Mel
Smør og olivenolje til steking
Saus av:
1 dl tørr hvitvin
1 dl hønsekraft
1 ts sitronsaft
Salt og pepper
2-3 ss mykt smør
Del kyllingbrystene nesten helt igjennom med en skarp kniv. Brett kjøttet ut til et stort stykke og bank det ut, så tynt som mulig, ev.mellom bakepapir. Legg skinke og osteskiver på kyllingkjøttet sammen med spinatblader og dryss med salt og pepper. Rull kyllingbrystene sammen og fest dem med en tannpirker eller bind bomullshyssing rundt. Vend kjøttet i mel og brun kyllingrullene godt på alle sider i smør og olje og legg dem i en ildfast form. Hell vin, kraft og sitronsaft i en panne, og kok det hele inn på kraftig varme i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Pisk smøret og hell i sausen. Hell så sausen i den ildfaste formen, og stek kyllingen i ovnen ved 225 i 6-8 minutter.