Kyllingbryst med ramsløksalt og estragondressing
Oppskrift (4 personer)
2 landkyllingbryst fra Stange
2 ss solsikkeolje
1 ts ramsløksalt
Nykvernet pepper
50 g smør
I tillegg:
1 hjertesalat
Kyllingbryst med ramsløksalt og estragondressing
Temperer kyllingbrystene på benken i 30 minutter.
Krydre dem deretter med ramsløksalt og pepper.
Forvarm ovnen til 150 °C på varmluft.
Varm stekepannen til den begynner å ryke.
Ha i solsikkeoljen og legg kyllingbrystene i pannen med skinnsiden ned.
Brun kyllingbrystene i 2-3 minutter på hver side.
Tilsett smøret mot slutten.
Legg kyllingbrystene over på en rist og stikk et steketermometer inn i det ene brystet.
Stek brystene i ovnen i ca. 15 minutter.
Når kjernetemperaturen viser 62-63 °C er de ferdige.
La brystene hvile på benken under folie i 5-7 min før du skjærer dem opp i 3-4 cm store skiver.
Skyll og rist salaten tørr og riv den fra hverandre. Fordel bladene i fire tallerkener. Fordel deretter kyllingskivene over og server brystene sammen med estragondressing og blomkålmos.
Estragondressing
1/2 potte estragon
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, grovhakket
1 ss majones
2 dl yoghurt naturell
1 økologisk sitron, skallet og halvparten av saften av den
Salt og pepper
Plukk bladene av estragonkvistene. Legg estragonblad, sjalottløk samt hvitløk i en bolle og bland sammen med litt av yoghurten til en grønn saus. Tilsett resten av yoghurten, majonesen samt sitronsaft- og skall. Bland med stavmikser til en jevn, lysegrønn saus. Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med fersk estragon.
Blomkålmos:
2 blomkål, skåret i små stykker
100 g smør
Salt og hvit pepper
Kok blomkålen i usaltet vann til den er mør. Hell av vannet, tilsett smør og mos det hele. Smak til med salt og pepper.
Her finner du vin til maten!
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen