Kylling i eplemost

Oppskrift (4 personer)

200 g sellerirot
3 gulrøtter
2 løk
2 fedd hvitløk
8 kyllinglår
1 ss olje
Salt og nykvernet pepper
4 dl eplemost
2 epler
1 dl matlagingsfløte
2 ss hvitvinseddik
50 g sorte oliven

Skrell sellerien, og skjær den i terninger. Skrell gulrøttene, og skjær dem i tykke skiver. Skrell løken, og skjær den i båter. Skrell hvitløken og finhakk den. Kok risen etter anvisningen på pakken. Stek kyllinglårene i olje i en tykkbunnet gryte til de får en flott brun overflate. Tilsett selleri, gulrøtter, løk og hvitløk, og la det hele steke et par minutter. Krydre med salt og pepper. Hell eplemosten i gryten, og la retten småkoke i ca. 25 minutter. Skjær eplene i båter, og vend dem i retten. La retten småkoke i ytterligere 5 minutter. Tilsett fløte, hvitvinseddik og oliven, og varm opp. Server retten med kokt ris.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.