Stekt kyllingbryst

Oppskrift (1 person)

1 ss smør
1 kyllingbryst
Salt og nykvernet sort pepper

Forvarm ovnen til 180 grader. Varm smør i pannen og stek brystet på fettsiden sprøtt, ca. 4 minutter. Snu kjøttet og legg det i langpanne. Stek videre i ovnen i ca. 7 minutter avhengig av størrelsen på brystet. Dryss over salt og pepper.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

COQ AU VIN

Coq au vinOppskrift (4 personer)

1 stor kylling, eller helst høne hvis du får tak i, men da er koketiden 2 timer, og alt utenom vin, honning, kraft og krydder tilsettes den siste halvtimen.

Hvetemel
Olje til steking
200 g tykk bacon i terninger
200 g løk
2 store gulerøtter i passende biter
250 g sjampinjong
1 ts tørket timian
2 laurbærblader
1/2 potte kruspersille, finhakket
1 flaske rødvin ev. litt kyllingkraft
3 ss akasiehonning
Nykvernet salt og pepper

Del kyllingen i ca. 8 biter, og vend dem i mel tilsatt salt og pepper. Brun baconet i stekepannen til det er gyllent. Legg det til side og hell av fettet. Brun løk og sopp og legg til side. Brun kyllingen på begge sider, og legg den i en stor gryte sammen med bacon, løk, timian og laurbærblader. Hell vin, og ev. litt kyllingkraft over og la gryten koke i ca. 40 minutter. Sopp og gulerøtter tilsettes de siste 10 minuttene. Skum fettet av og smak til med salt og pepper. Dryss persille over, og server med baguetter.

HELSTEKT KYLLING MED KRYDDERSMØR

Helstekt kylling med kryddersmør

Oppskrift

1 Stangekylling
3 dl kyllingkraft
50 g smør, romtemperert
1 sitron
6 hvitløksfedd, 1 finhakket, 5 hele
½ – 1 ts røkt paprikapulver
1 ts sukker
½ ts chilipulver
½ ts malt kanel
2 ts finhakket frisk rosmarin
2 ts timianblader
Salt og nykvernet pepper

Riv skallet av sitronen og skjær den i båter. Bland smøret med det revne sitronskallet og alle krydrene, samt det finhakkede hvitløksfeddet.

Skyll og tørk kyllingen. Fordel smøret under huden på kyllingen.

Legg de resterende hvitløksfeddene og sitronbåtene inn i skroget på kyllingen og fest bena med hyssing. Legg den i en ildfast form. La gjerne kyllingen ligge og hvile et par timer i kjøleskapet før den skal stekes, men ta den ut i romtemperatur en halv time før steking.

Forvarm ovnen til 180 grader. Hell kyllingkraften i formen og stek kyllingen i ca. 1 ½  time, avhengig av størrelsen. Øs kraft over toppen av kyllingen et par-tre ganger i løpet av steketiden. Server med blomkålmos og en grønn salat.

Oppskrift på blomkålmos finner du her.

KYLLINGBOLLER OVNSSTEKTE

Kyllingboller - ovnsstekte- Kyllingboller oppskriftOppskrift (4 personer)

2 fedd knust hvitløk
400 g kjøttdeig av kylling
1 egg
1 dl havregryn
1 håndfull hakket persille
1 knivsodd salt
1 knivsodd pepper
3 dl lettrømme
1 bunt fersk gressløk, finhakket

Press hvitløken ut i kjøttdeigen. Rør det godt sammen med salt og pepper. Tilsett et egg, havregryn og den hakkede persillen. Rør det godt sammen til en jevn farse og la den hvile i 30 minutter i kjøleskapet. Form farsen til boller og legg dem i en ildfast form. Hell rømmen over og stek kyllingboller i ovnen på 200 grader  i ca. 25 minutter. Dryss gressløk over før servering.