Sennepskylling med tomatsalat

Oppskrift (4 personer)

1 kylling
1 ss tørket rosmarin
Salt og pepper
2 ts halvsterk fransk sennep
Ca. 1 ts olje
1-2 ss smør

Tomatsalat:

5 store modne tomater
1 liten løk
2 ss estragoneddik
Salt og nykvernet pepper
1 fedd hvitløk

Skyll og tørk kyllingen innvendig og utvendig. Putt halvparten av rosmarinen i kyllingen og gni den inn med salt og pepper inn- og utvendig. Bland olje, sennep og resten av rosmarinen og smør kyllingen utvendig med blandingen. Legg kyllingen i en smørsmurt langpanne og la den steke i ca. 50 min ved 225° (ovnen skal være forvarmet). Pensle kyllingen med sennepsblandingen flere ganger under stekingen. Skjær tomatene i skiver og løkene i tynne ringer og legg dem i en bolle. Bland en dressing av eddik, salt, pepper og presset hvitløk og hell den over salaten. Kylling og salat serveres med baguetter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.