Kyllingvinger med chili og basilikumdip
Oppskrift (24 kyllingvinger)
Marinade:
1 finhakket rød chili uten frø
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss brunt sukker
2 ss olje
Dip:
1 håndfull basilikum, finhakket
1 dl créme fraîche
1 dl majones
1 ss sitronsaft
1 knivsodd salt
1 knivsodd pepper
Kyllingvinger med chili og basilikumdip:
Bland ingrediensene til marinaden sammen, rør inntil sukkeret er oppløst.
Legg kyllingvingene i en ildfast form, og hell marinaden over.
Sett formen i kjøleskapet helst natten over eller i hvert fall i minst 2 timer.
Gjør klar dippen mens kyllingvingene stekes i ovnen.
Rør créme fraîche og majones sammen.
Tilsett basilikum og rør det sammen.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Sett formen i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.
Legg deretter kyllingvinger på et fat og server med dippen, og eventuelt baguetter.
HVITLØKSBRØD MED TIMIAN
Oppskrift
1/2 baguette
100 g smør
1 sitron
6 ferske timiankvister
4 hvitløksbåter
Olje
Sett ovnen på 225 grader. Skjær brødet i skiver og stek dem i en varm panne med olje til de har fått fin farge. Bland romtemperert smør med timiankvistene. Press hvitløken i. Bland godt. Smør et lag med blandingen på hver skive. Sett skivene på en stekeplate og la de stå i ovnen til smøret har smeltet.
Smaksrikt hvitløksbrød med herlig sprø overflate og mye smak av timian.