Salsa verde

Oppskrift

6 tomatillo*
1/2 stor løk
1/2 jalapeno
2 hvitløksfedd
15 koriander stilker med blader på
1 klype salt

Fremgangsmåte:

  1. Bak tomat i 15 min på 200 grader til de skifter til itt mørkere farge.
  2. Finkutt alle andre ingredienser og ha i en morter.
  3. Knus alt godt i mortel til væsken kommer ut av råvarene.
  4. Kutt opp de grønne bakte tomatene i 1,5 x 1,5 centimeter. Ha de i morteren og fortsett å mose alt sammen i noen minutter til væsken er godt knust og blandet.
  5. Smak til med salt.

Holdbar i tre dager i kjøleskap eller en ukes tid på luftet og skåldet glass.

* tomatillo er ikke en tomattype, det er et bær. Den kalles tomatillo som betyr liten tomat på spansk og smaker syrlig og aromatisk. Går du i en ren grønnsaksforretning finner du den ofte der.

Her finner du oppskrift på meksikansk mat!

Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo - Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.