Quesadilla med skinke og spinat

Quesadilla med skinke og spinatOppskrift (Quesadilla til 4 personer)

2 ss smør
4 store hvetetortillas
3 dl revet ost, helst mozarella
400 g ferdigkokt skinke
1 pose fersk spinat
1 dl salsa, oppskrift finner du her
1 dl rømme

Quesadilla
Vask og tørk spinaten. Skjær skinken i små terninger. Smelt smør i en stekepanne, og stek alle tortillaene på én side. Legg en tortilla tilbake i pannen, og dryss umiddelbart halvparten av osten over den. Så spinat og skinke. Legg så en tortilla til over med den stekte siden opp. Trykk tortillaene sammen med en stekespade og stek til osten er smeltet. Gjenta samme prosess med de to resterende tortillaene. Skjær de ferdige quesadillaene i biter som en en pizza. Topp med rømme og salsa.

Hvetetortillas til quesadilla oppskrift

(20 små 10 cm/10 store 20 cm)
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g rompemperert smør
1 dl lunkent vann

Hell hvetemel, salt, sukker og smør i en bakebolle og kna godt sammen. Tilsett vann, litt om gangen og kna deigen jevn. Del deretter deigen i 20 eller 10 emner og legg dem på en melet stekeplate. Dekk dem med plastfolie og la dem hvile i 30 minutter. Kjevle emnene ut til sirkler. Små til 10 cm og store til 20 cm. Stek dem i en tørr stekepanne på middels varme til de får gyllenbrune prikker.