Lime- og hvitløksfreste reker med koriander
400 g rensede reker
2 ss olivenolje
1 rød chili, finhakket uten frø
1 hvitløksfedd, finhakket
1 lime
1/2 potte fersk koriander, finhakket
Fres rekene raskt i oljen i en stekepanne. Bland i chili og hvitløk. Press limesaft, og strø koriander over.
Skalldyr
- Skalldyr – oppskrifter på havets delikatesser
- Avokado med reker
- Blåskjell med tomat chili og ingefær
- Blåskjell med øl – havets delikatesse med øl
- Blåskjell i hvitvin – havets delikatesse med hvitvin
- Bouillabaisse med rouille – fransk gourmet suppe
- Dampede blåskjell med grillet sitron
- Fisk- og skalldyrsbuffe – nydelig festmåltid
- Gratinerte kamskjell med appelsinsalat
- Grillede kamskjell med avokadosuppe
- Gratinerte reker med parmaskinke – en fantastisk god kombinasjon
- Grillede sjøkreps (marinert)
- Guacamole og reker – fantastisk som forrett eller som kosemat
- Hummercocktail med selleri
- Hvitløksfreste reker – verdens mest spiste forrett?
- Jordskokksuppe med kamskjell – server med grovt brød
- Kamskjell med nyr og mesk
- Kongekrabbe med mango og cocktailsaus
- Krabbesalat med chili og lime – spicy og godt
- Kremet blåskjellsuppe – luksus suppe til hverdagskost
- Krepsehalesalat
- Krepselag – svensk tradisjon med kreps, vin- og snaps
- Lime- og hvitløksfreste reker med koriander
- Paella – nydelig og fantastisk godt fra Spania
- Rekecocktail – klassiker fra Ingrid Espelid Hovig
- Reker i chiliaioli – fantastisk smaksbombe
- Rekelag – Slik lager du det feststemt
- Skalldyrkraft – fra bunnen av
- Snegler i hvitløkssmør – server med franske baguetter
- Spaghetti vongole – nydelig italiensk klassiker
- Wok med scampi – rask og velsmakende middagsrett
- Østers naturell – kun tilsatt en dæsj sitron
- Østers Rockefeller fra Antoine´s i New Orleans i USA
Om oss
Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.
Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.