Maistortilla

Oppskrift (12 stk.)

180 g maismel
1 ts salt
2 ss romtemperert meierismør
120 g vann

Sett stekeovnen på 200 grader. Kna maismel, salt og smør godt sammen. Tilsett vannet og kna videre til en litt bløt deig. Del deigen i 12 like deler.

Ha litt vann på hendene og form deigbitene til små boller. Legg dem på bakepapir. Form hver ball til en flat sirkel med hendene og legg plastfolie over dem. Kjevle deretter hver sirkel til de er ca. 3 mm tykke.

Fjern plastfolien og legg tortillaen med papiret vendt opp i en tørr stekepanne. Når den har festet seg fjerner du papiret og steker den i 1 minutt på hver side. Brett hver tortilla over ovnsristen og la de tørke i ovnen til de er sprø og gylne, ca. 8-12 minutter

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.