Varm lys sjokolade med bourbon og chili

Varm lys sjokolade med bourbon og chili Woodford Reserve Distiller's SelectOppskrift (4 personer)

200 gr. lys kokesjokolade
1 liter lett-melk
16 cl Woodford Reserve Distiller’s Select (Bourbon)*
1 rød chili

  1. Kutt opp en rød chili i små terninger.
  2. Knus kokesjokoladen og ha den opp i en passende kjele.
  3. Tilsett 1/3 del av melken, varm opp og vips det sammen til en jevn masse.
  4. Tilsett resten av melken og tilsett den oppskjærte chilien.
  5. Varm opp til kokepunktet under jevn omrøring og ta den av platen.
  6. Fyll opp et passende glass og tilsett 4 cl bourbon.
  7. Topp med pisket krem som er litt rennende i konsistensen.
  8. Pynt med frisk oppkuttet chili uten frø og server.

Tips: Ønsker du litt ekstra kick i varm sjokolade med bourbon og chili kan du med hell benytte litt kajennepepper etter smak og behag. Det gir en varmende og heftig avslutning på en nydelig voksen varm sjokolade.

*Woodford Reserve Distiller’s Select er en rund, myk amerikansk Whiskey med kompleks smak av honning, tørket kirsebær, toffee, lær, kakao, vaniljekrem, mynte og butterscotch med en krydret avslutning som passer utmerket i sjokolade med bourbon og chili/kajennepepper. Bestillings utvalget på vinmonopolet.

Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.