Taco med kjøttdeig og pico de gallo

Taco med kjøttdeig og pico de galloOppskrift (Taco til 4 personer)

Hvetetortillas:
(20 små 10 cm/10 store 20 cm)
225 g hvetemel
½ ts salt
½ ts sukker
60 g rompemperert smør
1 dl lunkent vann

Hell hvetemel, salt, sukker og smør i en bakebolle og kna godt sammen. Tilsett vann, litt om gangen og kna deigen jevn. Del deretter deigen i 20 eller 10 emner og legg dem på en melet stekeplate. Dekk dem med plastfolie og la dem hvile i 30 minutter. Kjevle emnene ut til sirkler. Små til 10 cm og store til 20 cm. Stek dem i en tørr stekepanne på middels varme til de får gyllenbrune prikker.

Kjøttfyll til taco:
600 g kjøttdeig
3 dl vann
2 ss tomatpuré
1 ½ ss tacokrydder (oppskrift her hvis du vil lage selv)
Olje og smør til steking
Stek kjøttdeigen i en blanding av olje og smør. Tilsett vann og la det småkoke videre til alt vannet har fordampet. Tilsett så tomatpuré og krydder og kok videre i et par minutter.

Pico de gallo:
5 plommetomater, i terninger
2 røde chili, uten kjerner, finhakket
½ løk, i terninger
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss fersk koriander, finhakket
1 lime, skallet og saften av den
Salt og nykvernet pepper
Bland alle ingrediensene godt sammen og smak til med salt og pepper.
Server tacoen med kjøttdeig og pico de gallo i varme hvetetortillas.

Nå bor det ikke så mange meksikanere i Norge, men det bor mange av oss som elsker meksikansk mat her. 5. mai feires Cinco de Mayo, både i Mexico, og også spesielt blant meksikanske innvandrere i USA. Dagen er til minne om meksikanske styrkers seier over franske styrker i slaget ved Puebla den 5. mai 1862.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.