Sprø maistortillaer med kjøtt og bønner

Sprø maistortilla med kjøtt og bønnerOppskrift (12 stk.)

180 g maismel
1 ts salt
2 ss romtemperert meierismør
120 g vann

Sett stekeovnen på 200 grader. Kna maismel, salt og smør godt sammen. Tilsett vannet og kna videre til en litt bløt deig. Del deigen i 12 like deler.

Ha litt vann på hendene og form deigbitene til små boller. Legg dem på bakepapir. Form hver ball til en flat sirkel med hendene og legg plastfolie over dem. Kjevle deretter hver sirkel til de er ca. 3 mm tykke.

Fjern plastfolien og legg tortillaen med papiret vendt opp i en tørr stekepanne. Når den har festet seg fjerner du papiret og steker den i 1 minutt på hver side. Brett hver tortilla over ovnsristen og la de tørke i ovnen til de er sprø og gylne, ca. 8-12 minutter.

Fyll:

400 g kjøttdeig
1 boks skåldede tomater
400 g økologiske kidneybønner, f.eks. Go Green
1 stor boks mais
1 ss fajitaskrydder, oppskriften finner du her

Fersk koriander etter smak

Stek kjøttdeigen i litt olje i en høy stekepanne. Tilsett tomatene og fajitaskrydderet, og la det koke i ca. 40 minutter. Tilsett bønnene og maisen de siste minuttene slik at de blir gjennomvarme. Server i sprø maistortillaer og garnér med koriander etter smak.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.